Aardig zijn voor jezelf

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 om 16:24

"Ik wil best op training, eigenlijk is dat ook wel goed, maar joh...tijd hé?" "Ja, het lijkt me heerlijk om een keer goed gecoacht te worden, weer bij te leren en te groeien, maar ja...dat kost hé?" Training en coaching lijken soms wel luxe producten. Je wilt het graag. Het staat op je verlanglijstje maar je schuift het steeds voor je uit. Kosten en tijd, tijd en kosten...

Druk

Het is een open deur maar we zijn allemaal druk, druk, drukker. Op de vraag: "Hoe is het met je?" volgt maar al te vaak het antwoord: "Jaaaa, druk hé?. Wat is dat nou voor antwoord mensen? Dat zegt toch niets over hoe het met je gaat? Hoewel...wie wil er nou nog echt een antwoord op deze vraag? Stel je voor dat er een ontzettend lang verhaal komt over allerlei narigheid... Daar zitten we eigenlijk niet eens op te wachten, toch? En "druk, druk, drukker" zegt natuurlijk ook al een heleboel.

Tijdens mijn trainingen en zelfs ook tijdens coachingsessies zie ik vaak dat mensen niet echt los komen van de dagelijkse beslommeringen. De telefoon ligt vlak bij de hand en de aandacht wordt telkens verstoord door trillertjes, riedeltjes en andere geluidjes die laten weten dat IEMAND JOU NODIG HEEFT! Terwijl een training of en coachingsessie nou net even een moment voor jezelf is. Aandacht voor jou en jouw ontwikkeling. 

Investeer in jezelf

Tijd is een groot goed en de meeste mensen lijken er niet genoeg van te hebben om alles te doen wat er gedaan moet worden. Tijd is geld, letterlijk. Want tijd voor jezelf kost geld. Jouw ontwíkkeling kost geld. Zeker, een training of coaching is niet goedkoop maar zeg eens eerlijk: vind je dat je dat geld niet waard bent dan? Jawel toch? Waarom schuif je het dan steeds op de lange baan? 

Wanneer beseffen we dat een carrière, een loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, groei en plezier in het werk een investering meer dan waard zijn? Dat we ruim 40 jaar van ons leven besteden aan werken maar er zo weinig tijd in steken om ervoor te zorgen dat dat werk ook boeiend en uitdagend voor ons blijft. 

Waarom schrijf ik dit? Omdat ik net weer eens lees dat medewerkers nog steeds bitter weinig gebruik maken van de budgetten die uitgetrokken worden voor persoonlijke ontwikkeling... En dat leidinggevenden nog steeds bitter weinig weten van de mogelijkheden die geboden worden.

Wees eens aardig voor jezelf

Wees eens aardig voor jezelf. Het boeit me eigenlijk niet waar je je laat coachen of waar je een training volgt, maar maak er werk van!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.